Διόρθωση bug στο πρόσθετο skroutz xml feed

banner 772x250 1
papaki skroutz xml feed plugin

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα (eshops) είναι συνδεδεμένα με το skroutz marketplace, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους αλλά και να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό. Καλούμαστε λοιπόν, εμείς οι προγραμματιστές να υλοποιήσουμε την διασύνδεση με την δημοφιλή πλατφόρμα. Στην περίπτωση που ο πελάτης σας (ή εσείς σε προσωπικό project) χρησιμοποιείτε τo WordPress και κατ΄επέκταση το Woocommerce, έχετε στην διάθεση σας αρκετές λύσεις, οι περισσότερες βέβαια επί πληρωμή.

Μία δημοφιλής λύση είναι το δωρεάν πρόσθετο από την Enartia (papaki.gr) το οποίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ενώ το πρόσθετο λειτουργεί εξαιρετικά, στο site ενός πελάτη, με την τελευταία αναβάθμιση του WooCommerce πριν μερικές ημέρες, σταμάτησε ξαφνικά να παράγει νέα xml feeds.
Δοκιμάσαμε να κάνουμε παραγωγή του feed χειροκίνητα, και έβγαζε ο server πάντα error 500. Ακόμα και με αναβάθμιση του στην τελευταία του έκδοση, το σφάλμα παρέμενε.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/storgi/public_html/wp-content/plugins/woo-xml-feed-for-skroutzgr-bestpricegr/wooshop-skroutzxml.php on line 1330
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/storgi/public_html/wp-content/plugins/woo-xml-feed-for-skroutzgr-bestpricegr/wooshop-skroutzxml.php on line 142

Σε αυτά τα δύο σημεία, δημιουργούνται για κάθε προϊόν, πολλαπλές εγγραφές στο error log, με αποτέλεσμα να εξαντλείται η διαθέσιμη μνήμη.

Η Λύση

Για όσους έχετε αντιμετωπίσει το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα, η λύση είναι πολύ απλή, αρκεί στη γραμμή 1329 και 1423 να προστεθεί μία if($prod) ώστε να ελέγχει αν υπάρχει το array. Προσοχή: μην ξεχάσετε να κλείσετε τις αγκύλες που εμπεριέχουν τον βρόγχο if.