10 λογοι να χρησιμοποιήσετε το wordpress

Οδηγός Εγκατάστασης του WordPress

Καλώς ήλθατε στον οδηγό εγκατάστασης του WordPress! Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε βήμα προς βήμα πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στον ιστότοπό σας. Ας ξεκινήσουμε:

Βήμα 1: Λήψη του WordPress Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να κατεβάσετε το WordPress από την επίσημη ιστοσελίδα του. Μπορείτε να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση: https://el.wordpress.org/

Βήμα 2: Εξόρυξη των αρχείων Αφού κατεβάσετε το WordPress, αποσυμπιέστε το αρχείο που κατεβάσατε στον υπολογιστή σας. Αυτό θα δημιουργήσει έναν φάκελο με το όνομα “wordpress”.

Βήμα 3: Μεταφόρτωση στον διακομιστή Συνδεθείτε στον πάροχο φιλοξενίας σας και μεταφορτώστε τον φάκελο “wordpress” στον κατάλογο του ιστότοπού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν FTP πελάτη ή μια διαχειριστική πλατφόρμα όπως το cPanel για αυτήν την εργασία.

Βήμα 4: Δημιουργία βάσης δεδομένων Δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων MySQL στον πάροχο φιλοξενίας σας. Καταγράψτε τις λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων (όπως το όνομα βάσης δεδομένων, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης), καθώς θα χρειαστούν αργότερα.

Βήμα 5: Ρύθμιση του WordPress Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό σας με τον περιηγητή και εισάγετε τη διεύθυνση: http://www.yourwebsite.com/wordpress (αντικαταστήστε το “yourwebsite.com” με το πραγματικό όνομα του ιστότοπού σας). Θα εμφανιστεί η αρχική σελίδα εγκατάστασης του WordPress.

Βήμα 6: Σύνδεση με τη βάση δεδομένων Συμπληρώστε τις λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων που δημιουργήσατε στο Βήμα 4. Αυτές περιλαμβάνουν το όνομα της βάσης δεδομένων, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Αφήστε το πρόθεμα του πίνακα ως προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε εάν θέλετε.

Βήμα 7: Ολοκλήρωση εγκατάστασης Συμπληρώστε τα υπόλοιπα απαραίτητα πεδία, όπως τον τίτλο του ιστότοπου, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση WordPress” για να ολοκληρωθεί η διαδαδικασία εγκατάστασης.

Βήμα 8: Σύνδεση στον λογαριασμό διαχειριστή Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή του WordPress. Πλοηγηθείτε στη διεύθυνση του ιστότοπού σας (π.χ. http://www.yourwebsite.com/wordpress/wp-admin/) και χρησιμοποιήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε.

Συγχαρητήρια! Έχετε εγκαταστήσει με επιτυχία το WordPress στον ιστότοπό σας. Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε το θέμα του ιστότοπου, να προσθέσετε πρόσθετα και να ξεκινήσετε τη δημιουργία περιεχομένου.

Υποβολή απάντησης